Groene ronde fietsen

Groene ronde fietsen

Author
Message
Profile Picture
Posted Sun 28 Jan 2024 9:29 AM
View Quick Profile
Gaining Respect
Gaining Respect (172 reputation)Gaining Respect (172 reputation)Gaining Respect (172 reputation)Gaining Respect (172 reputation)Gaining Respect (172 reputation)Gaining Respect (172 reputation)Gaining Respect (172 reputation)Gaining Respect (172 reputation)Gaining Respect (172 reputation)
Gold Achievements 1 Silver Achievements 1 Bronze Achievements 6
Posts: 1
Group: Community Member Last Active: Sun 28 Jan 2024 8:32 PM Visits: 13
Dag allen,

Wij willen deze zomer 8 dagen fietsen in Ierland. We denken aan de Greenway van Cork naar Dublin, maar lezen ook hoe mooi de route is tussen Galway en Cork. Iemand ervaringen en suggesties?
Dank alvast

Groet
Mieke en Duco
Tags
Profile Picture
Posted Tue 30 Jan 2024 11:07 AM
View Quick Profile
Community Expert
Community Expert (181 reputation)Community Expert (181 reputation)Community Expert (181 reputation)Community Expert (181 reputation)Community Expert (181 reputation)Community Expert (181 reputation)Community Expert (181 reputation)Community Expert (181 reputation)Community Expert (181 reputation)
Gold Achievements 1 Silver Achievements 2 Bronze Achievements 13
Posts: 20
Group: Community Moderator Last Active: Sat 22 Jun 2024 4:26 PM Visits: 1.7K
Hallo Mieke,

Wat een spannend avontuur hebben jullie in het vooruitzicht! Fietsen in Ierland is een leuke manier om het eiland te ervaren, en jullie hebben twee fantastische routes in gedachten. 🚴

De route van Cork naar Dublin is een boeiende keuze, die een verscheidenheid aan landschappen en ervaringen biedt. Je begint in het bruisende Cork, fietst door enkele stadjes, langs rivieren en historische bezienswaardigheden, en eindigt in het culturele hart van Dublin. Een deel van deze tocht gaat over regionale wegen, wat je een authentieke ervaring van het Ierse plattelandsleven biedt. Zodra je Moate bereikt, gaat de reis over in de Old Rail Trail Greenway. Eenmaal in Mullingar sluit je aan op de Royal Canal Way, een pad dat je langs historische waterwegen leidt. 

Aan de andere kant, de route tussen Galway en Cork, biedt een meer rustieke en natuurlijke ervaring. Deze tocht voert je langs kustlijnen, heuvels en vissersdorpjes. Een goede optie is om vanaf de N67 bij Ballyvaughan de R479 te volgen rond Black Head, met een afslag via Doolin naar de R478. Deze route brengt je langs de indrukwekkende Cliffs of Moher naar Lahinch. Tussen Killarney en Cork kan je van de hoofdweg N22 afwijken na Macroom, en de R618 volgen via Carrigadrohid, Coachford, Dripsey en Inniscarra naar Cork City. Deze alternatieve weg biedt een mooiere en meer ontspannen fietservaring.

Voor alternatieve fietsroutes kan je de website van Sport Ireland bezoeken. Je vindt er informatie over verschillende soorten routes, van gemakkelijke familieroutes tot meer uitdagende paden, compleet met details over de lengte, het terrein en de locatie.

Tijdens jullie fietstocht is het vinden van goede overnachtingsplekken deel van het avontuur! De accommodatiepagina staat voor jullie klaar om de perfecte locatie te ontdekken. 🛌

Is dit jullie allereerste keer op een fietsavontuur door Ierland? ☘️


Similar Topics